НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Аржентина събира арт елита на Латинска Америка (10.06.2010)
От 25 до 29 юни 2010 г. Аржентина ще бъде домакин за 19-та поредна година на най-престижния и най-мащабен панаир на съвременното изкуство в Южна Америка.

Тазгодишният фестивал е особено паметен, тъй като събитието съвпада с двестагодишнината от обявяването на независимостта на Аржентина, Колумбия, Чили, Мексико и Венецуела.

Очаква се в продължение на седем дни фестивалната площ да привлече над 120 000 посетители, които ще имат възможност да се насладят на една безупречна селекция от произведения на изкуството.

Панаирът на съвременното изкуство АртеБА е времето когато чуждестранни галерии излагат най-добрите си латиноамерикански творби.

За да осигурят високо ниво, организаторите на проявата са събрали жури от изявени фигури. Председател на тазгодишното жури е аржентинецът Фернандо Фарина – директор на Музея за съвременно изкуство в град Розарио.

Самият панаир ще включва множество програми и награди.
Наградата АртеБА – Петробрас за произведение в сферата на визуалните изкуства е едно от най-знаковите отличия в региона.

Програмата за млади таланти поощрява творчеството на все още неналожили се латиноамерикански артисти .

Дискусионната секция ще бъде едно от важните лица на панаира. Тя включва презентации и лекции от известни художници и куратори.

Нараства и репутацията на панаира като пространство за търговия с произведения на изкуството.
Интерес към експонатите проявяват многобройни частни колекционери и галеристи. Големите аржентински музеи обогатяват колекциите си, придобивайки творби с финансовата подкрепа на швейцарски финансови институции.

За втора поредна година Мерцедес Бенц също дава своя принос за развитието на латиноамериканското изкуство, като закупува работи за колекцията на компанията.

Може да се каже, че АртеБА обещава да бъде за пореден път най-запомнящото се арт събитие в латиноамериканския регион.


arteBA 2009
arteBA 2009
arteBA 2009
arteBA 2009
arteBA 2009
arteBA 2009
arteBA 2009
arteBA 2009
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!