НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Нов парк със скулптури на Ай Вейвей и Ричард Сера ще се появи в близост до Берлин (11.02.2020)
 През дългата история на замъка Швант, който се счита за ярък пример на пруската архитектура от епохата на Фридрих Велики, тук се е помещавала болница, поща и ресторант. Сега, имението разположено на 25 км от Берлин принадлежи на Лорета Вюртенбергер и Даниел Тимпел, основателите на Института за наследството на художниците. Те решават да организират в своя дом музей на открито.

Първата изложба ще бъде „Скулптура и природа“. Тя ще се открие на 3-ти май и в нея ще се включват 25 творби, сред които Ханс Арп, Ай Вей вeй, Мартин Крид, Тони Крейг, Ричард Сера и Моника Сосновская.

Замъкът Шванте е построен между 1741 до 1743 г. за граф Еразъм Вилхелм фон Рьодерн, проектиран от придворния архитект на Фридрих Велики - Георг фон Кнобелсдорф, автор на Берлинската държавна опера и двореца Сансуси в Потсдам. Сред експонатите, които ще се появят в имението, ще бъдат създадени по специална поръчка творби на Карстен Николи и Мария Лобода, както и неонова скулптура на Бьорн Далем. Изложбата ще бъде посветена на „изследването на многостранната връзка между изкуството и природата“.

Вюртенбергер и Тимпел искат изложбите в парка на скулптурите да се обновяват на всеки две години. Успоредно с тях замъкът ще бъде домакин на различни събития, включително фестивали на изкуството, панаири, месечни филмови вечери, часове по йога, курсове по танци и фотография.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!