НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
След „Доротеум” и „Кристис” аукционна къща „Сотбис” също регистрира рекордни приходи през изминалото тримесечие (08.08.2011)

Подобно на   „Доротеум”  и „Кристис”    „Сотбис” също обяви рекордни приходи от предходните месеци. За второто тримесечие на 2011 г. печалбата на  аукционната къща е 127.2 млн. USD, което е с 48% повече в сравнение със същия период на миналата година. Финансовият отчет бе публикуван преди броени дни на сайта на компанията. Според Уилям Рупрехт - президент и генерален директор на къщата, приходите от този период се оказали най-успешните в историята й. „Това е най-доброто тримесечие в историята на „Сотбис”, казва Рупрехт. „Произведенията на изкуството са изключително желани и търсени от колекционерите във всяко кътче от земното кълбо. Вече се оформя един необикновено вълнуващ сезон и клиентите ни по цял свят могат да очакват впечатляващ брой продажби от „Сотбис” тази есен”, въодушевено прогнозира генералният директор на аукционната къща. Показателите са се увеличили във всичките им филиали. От изключителна важност е да се отбележи, че най-активни са били колекционерите в Китай.

Голяма част от приходите са реализирани благодарение на търга за съвременно изкуство, организиран от „Сотбис” на 29-ти юни в Лондон. На него бе реализиран  оборот  от £108,803,550 ($174,129,201 /€120,923,897), като първоначалната оценка на 88-те произведения беше едва £74 –  105 млн. с други думи – бе отбелязан нов световен рекорд в продажбата на съвременно изкуство в Лондон. Основаната през 1744 г. в Лондон аукционна къща „Сотбис” е една от най-старите в света и заедно с конкурента им „Кристис” осъществяват 90% от продажбите на търгове в света.

The Sotheby`s auctioneer looks for bids on the Jeff Koons - Hanging Heart
The Sotheby`s auctioneer looks for bids on the Jeff Koons - Hanging Heart
Sotheby`s office in New Bond Street
Sotheby`s office in New Bond Street
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!