НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Известният български фотограф Бедрос Азинян показва своите “Кръстопъти” в галерия “Анима” (02.09.2011)
 
Изложбата е част от “Месец на арменската култура и изкуство”, организиран от Общоарменския благотворителен съюз Парекордзаган, арт галерия Анима” и Посолството на Република Армения в България.

още >>
115-метрова кула, дело на един от най-известните скулптори на нашето време - Аниш Капур, ще бъде издигната за Олимпиадата в Лондон през 2012 година (02.09.2011)
 
В началото на лятото известният  индийски скулптор Аниш Капур зае 13 500 кв. м в парижката зала „Гран пале” с инсталацията си „Левиатан” , а през март 2012 г. очакваме стоманената 115-метрова кула „Орбита"   да се изправи на площада до Олимпийския стадион в Стратфорд в Лондон.

още >>
Мащабна изложба, посветена на ренесансовите портрети, открита в „Bode Museum” в Берлин (02.09.2011)

 

Националната галерия в Берлин (The Gemäldegalerie) и музеят  „Метрополитън” в Ню Йорк обединяват сили,  за да представят за пръв път на вниманието на зрителите една от най-мащабните изложби,  свързани с италианския ренесансов портрет от XV  век. В Берлин тя ще бъде представена в „Bode Museum”, който още от своето основаване през 1904 г. е бил замислен като „ренесансов музей”. Той е домакин на събитието, което може да бъде разгледано от 25-ти август до 20-ти ноември 2011 г.

още >>
На 1 септември ще бъде открито 44-тото издание на Националните есенни изложби в Пловдив (02.09.2011)
 
Националните есенни изложби тази година ще бъдат открити на 1 септември от 18 ч. в Балабанова къща в Старинен Пловдив. Освен това пространство,  ще бъдат използвани и къщите Хиндлиян и Мексиканска графика, както и дворът на Общински институт Старинен Пловдив. Организатори на събитието са Община Пловдив, Отдел “Култура”, Дружество на пловдивските художници.
още >>
64 артисти и 16 арт групи ще вземат участие в най-престижния форум на Русия за съвременно изкуство – Московското биенале (30.08.2011)

 

След като стана ясно, че Ай Вейвей  ще вземе участие в прочутото Московско биенале, организаторите побързаха да оповестят и пълния  списък с участници във форума. Арт събитието ще може да бъде разгледано в периода от 23-ти септември до 30-ти октомври 2011г.

още >>
„Алхимията на огъня” - 30/30 (тридесет от тридесет) – изложба на Валентин Ганев в галерия „Сезони” - София (30.08.2011)

 

Графична изложба на живеещия във Франция български художник Валентин Ганев под надслов „Алхимията на огъня” ще покаже столичната галерия „Сезони”   от 1-ви до 14-ти септември.  Експозицията  е част от цикъл от 5 изложби, озаглавени „30/30”. Тя вече е показана в Париж през месец юли тази година и в Бургас през август. Тази серия отбелязва 30–те  години от един общ път, от един общ живот дали тласък за развитието на художествената му  дейност.

още >>
Най-авторитетното международно изложение за изкуство в Азия - Арт Тайпе /Art Taipei / отваря врати на 26 август (26.08.2011)

 

18-тото издание на Арт Тайпе тази година ще се проведе между 26 и 29 август 2011 г. в Световния търговски център в Тайпе /Taipei World Trade Center/.

Изложението е сред най-професионално организираните платформи за търговия с  азиатскo изкуствo. В Арт Тайпе ще вземат участие както галерии от Корея, Япония и Югоизточна Азия, така и европейски и северноамерикански галерии. Тази година се отчита увеличаване на броя на участващите галерии от Китай и Хонг Конг.

още >>
Ценни предмети от императорската съкровищница на Хабсбургите могат да бъдат видяни за пръв път в Кеймбридж (26.08.2011)

 

Една от най-интересните изложби, свързани с върховете в приложното изкуство и глиптиката,  може да бъде видяна в музея „Fitzwilliam” в Кеймбридж.  За първи път на едно място са събрани едни от най-известните шедьоври от периода на Ренесанса и маниеризма на  австрийския  имперски двор.

още >>
Danubiana Meulensteen Art Museum – съвременно изкуство сред водите на Дунав (24.08.2011)

 

Обикновено музеите не се появяват от нищото. Повечето от тях се изграждат в продължение на много години от държавници, папи, правителства или художествени сдружения. Изключение от това правило прави един малък музей за съвременно изкуство, който се намира на върха на тесен полуостров, разположен на река Дунав, близо до Братислава, Словакия. Музеят е построен през 2000 година и носи името Danubiana Meulensteen Art Museum.

още >>
Скулптурите на Джейсън Тейлър - „Тиха еволюция” на дъното на морето (24.08.2011)


Най-големият подводен музей в света - Museo Subacuatico de Arte (MUSA), е разположен в крайбрежието на курортния град Канкун в Мексико. Изграждането му в подводния парк   Isla Mujeres стартира през ноември 2009 година върху 420 квадратни метра морско дъно в Карибско море. Основател и художествен директор на музея е Джейсън Чарлз Тейлър. Той е автор и на постоянната експозиция на музея, част от проекта, озаглавен „Тиха еволюция”.

още >>
Кои са най-скъпопродадените произведения на изкуството от аукционните къщи през първата половина на 2011 г. (24.08.2011)

 

През 2011 г. аукционните къщи „Кристис” и „Сотбис отчетоха рекордни продажби на произведения на изкуството. Настоящата статия предлага класация на най-скъпопродадените  такива  през първата половина на 2011г. от  световните аукционни къщи.

още >>
Неизвестни до момента художествени произведения на Майкъл Джексън се оценяват на стойност около 900 милиона долара (24.08.2011)

 

На бял свят излязоха голям брой произведения на изкуството, дело на „Краля на попа” – Майкъл Джексън. Колекцията, разкриваща художествения талант на звездата,  се оценява на стойност около 900 милиона долара. Тя е съставена от рисунки, скици и скулптури, създадени от певеца през годините, докато вземал уроци от австралийския художник и негов приятел Брет Ливингстън Стронг.

още >>
Цялостната серия от картини с точки на Деймиън Хърст ще бъде представена едновременно в 11-те галерии на Лари Гагосиан (22.08.2011)
 
За първи път в най-успешните галерии за съвременно изкуство ще бъде представена една и съща изложба едновременно.  Пълният цикъл от картини с точки на най-скъпопродавания съвременен художник Деймиън Хърст ще бъде изложен в 11-те галерии „Гагосиан” - в Ню Йорк, Лондон, Париж, Лос Анджелис, Рим, Атина, Женева и Хонконг.
още >>
В галерия „Академия”, НХА ще бъде открита изложбата „Ангелите – небесните посланици на Бога” на сръбския художник Велко Михайлович (22.08.2011)

 

На 23 август в галерия „Академия“ ще бъде открита изложбата „Ангелите – небесните посланици на Бога“ на сръбския художник Велко Михайлович. Изложбата се провежда в рамките на ХХII Международен византоложки конгрес „Византия без граници “, който ще бъде проведен от 22 до 27 август в София. Експозицията включва графични произведения, които представят храмови фасади и интериори на църквите и манастирите на Света гора, Хилендар, Жича, Манасия, Петрова църква и други. Куратор на изложбата е Весела Радоева.

още >>
15 страни взимат участие в тазгодишния, седми поред арт форум -„Preview Berlin - The Emerging Art Fair” (19.08.2011)

 

 Тази година най-старото и най-малкото от трите летища на германската столица - „Темпелхоф”(Flughafen Berlin-Tempelhof), ще бъде домакин на арт изложението „Preview Berlin - The Emerging Art Fair”. То ще се проведе между 9 и 11 септември и ще събере на едно място млади творци, галеристи и колекционери от 15 страни.

още >>
Последните стенописи на Захарий Зограф могат да бъдат видяни за пръв път на фотоси, изложени на „Моста на влюбените” при НДК (19.08.2011)
 
Атонският манастир „Великата лавра" е най-стария от 20-те обители в Света гора. Малко известен факт е, че външната галерия на една от църквите му е изписана от българин - големия възрожденски иконописец Захарий Зограф. Той изписва църквата за по-малко от година - от 1851 до 1852 г. Заедно с иконите, направени също за Света гора, това са последните произведения на майстора преди смъртта му, година по-късно.
още >>
Провеждането на дългоочакваната изложба „Пол Поаре – кралят на модата” е помрачено от конфликта Русия-САЩ (18.08.2011)

 

Музеите на московския Кремъл посрещат изложбата „Пол Поаре - кралят на модата”. Уникалното арт събитие ще бъде открито на 6 септември и ще продължи до 15 януари 2012 г. Пол Поаре (1879-1944), който сам се е наричал "Кралят на модата", остава в историята с това, че е освободил жените от корсетите и е наложил панталона и ярките цветове.

още >>
Нощта на музеите и галериите в Пловдив ще се проведе за седма поредна година през септември (18.08.2011)
 
В един ден, на 17 септември, в продължение на 10 часа, повече от 50 места в града - музеи, галерии, книжарници, клубове, улици и паркове ще се превърнат в огромна арт сцена.
още >>
Юбилейна изложба в Кьолн ще отпразнува 500 години от рождението на “създателя на историята на изкуството” - Джорджо Вазари (17.08.2011)
 
Един от трите най-големи музеи в Кьолн – „Wallraf-Richartz Museum” през август ще посвети своите зали на човека, благодарение на който днес знаем за „Животоописанията на великите художници” от Ренесанса. В тази юбилейна изложба музеят ще извади на показ едни от най-ценните графични експонати, които притежава от XV и XVI век.
още >>
Катар – нова примамлива културна дестинация (17.08.2011)
 
За последните няколко години Катар стартира няколко мащабни проекта,  свързани с изкуство, като два от тях са с особени величини. Арабският Музей за Модерно Изкуство отвори врати миналата година, вторият е Национален Музей на Катар, който се проектира от Жан Нувел и все още е незавършен.
още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!